Sosyal Medya

Güncel

'Kaçırılan Türk askeri IŞİD’e ait hastanede'

Suriye sınırındaki Kilis'te kaçırılan Türk askerinin IŞİD'e ait bir hastanede olduğu iddia edildi...



Suriye sınırındaki Kilis'te IŞİD'le baÄŸlantılı kaçakçılarla çıkan çatışmada kaçırılan ve örgütün elinde olduÄŸu anlaşılan Türk askerinin IŞİD'e ait bir hastanede tutulduÄŸu iddia edildi.
 
Hürriyet'ten UÄŸur Ergan'ın haberine göre; Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'le baÄŸlantılı kaçakçılarla çıkan çatışmada kaçırılan ve örgütün elinde olduÄŸu anlaşılan Türk askerinin hayatta olduÄŸu bildirildi.

Kaçırılan kiÅŸinin de Sefer T. isimli er olduÄŸu öÄŸrenildi. Askerin saÄŸ olarak kurtarılması için MÄ°T'in de devrede olduÄŸu ve bölgede yerel kaynaklar üzerinden giriÅŸimlerin yapıldığı bildirildi. 

Güvenlik kaynakları, kaçırılan Sefer T.'nin ayağından yaralı olduÄŸunu ve Halep yakınlarında IŞİD'e ait bir hastanede tedavisinin yapıldığına dair istihbarat alındığını söylediler. Aynı kaynaklar, IŞİD'in, askeri kontrolü altında tuttuÄŸu Musul kentine götürme planı olduÄŸuna dair istihbarat alındığını, ancak bunun tam olarak teyit edilemediÄŸini belirttiler.

'IŞİD'LE TAKAS PAZARLIĞI YOK'

Bölgedeki askeri kaynaklar da, kayıp askerin Musul'a götürüldüÄŸüne dair bir bilgiye henüz ulaşılamadığını söylediler. Yetkililer, askerin saÄŸ olarak kurtarılması için giriÅŸimlerin devam ettiÄŸini, IŞİD'le bir takas pazarlığının olmadığını kaydettiler. 

IŞİD baÄŸlantılı kaçakçılar ile Kilis'in Merkez Yavuzlu köyü sınırındaki Åžehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'na baÄŸlı devriye görevi yapan askerler arasında geçen salı günü çatışma çıkmıştı. Çatışmada Er Yusuf Beylam hayatını kaybederken, Sefer T. isimli erin ise kaybolduÄŸu anlaşılmıştı.

Sefer T.'nin daha sonra IŞİD tarafından kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Olaydan sonra sınırda konuÅŸlu Türk tankları IŞİD'e ait Suriye'deki mevzilere top atışı yapmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.